046 - 247 114 - info@skanehobby.se

Radiostyrda bilar & Hobbybutik

0 0,00 kr

Bästa rc bilarna


Vilken är den bästa radiostyrda bilen 2022?

Att utnämna en bil till den bästa radiostyrda bilen är en omöjlig uppgift. Olika rc bilar lämpar sig för olika körningar och därför handlar det snarare om att leta efter bilen som är bäst för det ändamål du vill använda den för. De frågor du behöver ställa dig innan du väljer bil är:

  • Vart ska du köra?
  • Vill du ha tvåhjul- eller fyrhjulsdrift?
  • Föredrar du elbil eller nitrobil?
  • Vill du ha en borstad motor eller borstlös (VXL)

Vi har radiostyrda bilar som passar alla åldrar, men jämför du med modeller från en leksaksaffär är våra bilar lite dyrare. Anledningen till det är att vi enbart fokuserar på att sälja rejäla bilar av hög kvalitet som håller i många år. Om bilen skulle gå sönder finns det många reservdelar och tillbehör i vårt sortiment för att laga och reparera bilen. Vårt sortiment består av bilar från leverantören Traxxas. Traxxas är världsledande eftersom de har överlägset mest tillgång till reservdelar och tillbehör till sina bilar. Du kan välja mellan många modeller som skapar en fantastisk körglädje, oavsett om du är nybörjare eller expert.

Nedan kommer vi att gå igenom olika typer av bilar och deras funktioner. Vi kommer även att rekommendera en bästa bil per kategori.

Bästa monstertrucken

En riktigt bra monstertruck har hög markfrigång, vilket gör att bilen kan ta sig fram i tuff terräng och landa snyggt efter höga hopp. Du som vill köra i högre gräs, sand, lösare jord och åkrar gör rätt i att välja en monstertruck. I vårt sortiment finns många modeller att välja mellan, bland annat Stampede, Hoss, E-Revo & Sledge. Om du är nybörjare rekommenderar vi modellen Stampede. Denna finns i både tvåhjuls- och fyrhjulsdrift samt med bostad eller borstlös motor. Bilen är enkel att köra, samtidigt som den ger en maxad upplevelse på svåra underlag. 

Rekommendation av bil: Traxxas Stampede

Bästa crawlern

Syftet med en crawler är inte att köra snabbt, utan att bemästra svåra hinder. Denna typ av bil finns i två utföranden; med och utan låsbara differentialer. Som nybörjare är det bäst att välja en bil utan låsbara diffar, eftersom crawling är enkelt att börja med men svårt att bemästra fullt ut. Låsbara differentialer ger än bättre möjligheter att crawla, men kan vara ett svårt moment att addera för nybörjaren.

Till crawlern finns många olika tillbehör för den som vill uppgradera bilen. Några av tillbehören är belysning, släp, trailar, verktyg och larvfötter. 

Om du frågar oss så är TRX-4 helt klart den bästa rc bilen när det kommer till RTR crawlers på marknaden. Modellen finns både med och utan låsbara differentialer och lämpar sig därför både för nybörjaren och den erfarna experten.

Rekommendation av bil: Traxxas TRX-4 Defender Landrover

Bästa nitrobilen

Du som vill ha en maximal upplevelse när du ska ut på äventyr gör rätt i att välja en nitrobil. Med en sådan får du doften, ljudet och hastigheten – och dessutom en del skruvande och meckande med motorer. En stor fördel med denna bil är att du får en lång körtid när du tankat och du slipper väntan på batterier som ska laddas upp. För att du ska kunna njuta av upplevelsen av en nitrobil bör du ha ett intresse för motorer och kunskap om hur dessa fungerar. Det blir nämligen en del arbete med skötsel, inställningar på motorn och underhåll.

Rekommendation av bil: Traxxas REVO 3.3

Bästa stadium truck

Om du letar efter en bil som är bäst allround är stadium trucken rätt modell för dig. Vill du köra på gräs, grus, asfalt eller sand? Inga problem, bilen tar sig fram på alla underlag, både inomhus och utomhus. Stadium trucken har en medium markfrigång vilket innebär att den har goda köregenskaper på flata underlag, samtidigt som den enkelt tar sig fram i lättare terräng och gör sig bra på hopp. Till skillnad från en monstertruck så välter stadium trucken inte i skarpa svängar, så länge du kör på ett underlag med bra grepp. Denna modell är den perfekta bilen om du ska på semester och vill testa bilen på nya platser och underlag. Bilen lämpar sig utmärkt för nybörjare och finns i alla utföranden; Tvåhjul- eller fyrhjulsdrift, borstad eller borstlöst motor.

Rekommendation av bil: Traxxas Rustler 2wd

Bästa short course bilen

Short course bilar kan köra på asfalt likväl som i en skatepark, på grus eller på en bana. Detta är en bil med fantastiska köregenskaper tack vare dess mjuka fjädring som gör den väldigt följsam. Därför kan du göra hastiga vändningar med bilen på både asfalt och grus. Den är enkel att köra och skapar en härlig körupplevelse för för de yngre barnen likväl som de bilintresserade hobbyisterna. Bilarna kommer i olika utföranden, både med tvåhjulsdrift och fyrhjulsdrift samt även med bostad eller borstlös motor.

Rekommendation av bil: Traxxas Slash

Har den bästa rc bilen tvåhjulsdrift eller fyrhjulsdrift?

Om den bästa radiostyrda bilen har tvåhjulsdrift (2WD) eller fyrhjulsdrift (4WD) beror på vad du förväntar dig av din rc bil. Nedan förklarar vi fördelarna med de olika varianterna.

Fördelar 2WD

  • Oftare enklare att serva och reparera
  • Längre körtid
  • Roligare att sladda med

Fördelar 4WD

  • Enklare att köra fort med
  • Tar sig fram bättre i terräng
  • Bättre vid dåligt fäste

Slutsats

Att utnämna en modell till den bästa radiostyrda bilen är en omöjlig uppgift. Det finns många bra radiostyrda bilar på marknaden och det finns något för alla.

Du som är nybörjare bör välja en enklare bil. RC bilar är en rolig hobby, men kan få en tråkig start om man börjar i fel ände. Några av de bästa bilarna för nybörjare som vi rekommenderar är Rustler, Stampede och Slash, vilket är modeller som är enkla att starta med, men som även kan uppgraderas efter hand som du blir mer van med körningen. 

Är du trots allt osäker på vilken bil som lämpar sig bäst efter dina önskemål och din kunskapsnivå? Tveka inte att kontakta oss på Skåne Hobby. Vi hjälper dig att ta reda på vilken bil som är rätt för just dig.